. Ma Valter napja van.
Eseménydús hétvége
2011-04-12 10:02:49
Eseménydús hétvége

Eseménydús hétvége

 

 A viharos szél ellenére mozgalmas volt a váciak hétvégéje. Pénteken délután az 1848-as magyar szabadságharcot idéző színes korabeli     ruhákat viselő lovas huszárok és gyalogos katonák gyülekeztek a Városháza előtt.


  

 

 

 

  

 

 

A díszszemle után a fúvós zenekarral az élen a Ligetbe  vonultak felidézni az 1849-es váci ütközetet. A csatát puskalövések és ágyúdörgés kísérte. A festői környezetben a csatajelenetek nagyon  jól, szervezetten zajlottak.

 

  

 

 

  

 

 

Szombaton és vasárnap a kerékpárosoké volt a „pálya”. A több helyszínen zajló eseményt április 9-én reggel, a Magyar Kerékpáros Klub bringás reggelijével nyitották meg.

 

A rendezvények a környezettudatos és egészségmegőrző biciklis közlekedésre buzdított kicsiket és nagyokat. A Váci Értéktár a kerékpározás történetét bemutató kiscelli vándorkiállítással várta az érdeklődőket. A tárlaton a biciklik előfutára, a nagy elsőkerekű velocipéd is megtekinthető volt. A helybeliek is behozhatták és kiállíthatták különlegességeiket. Ingyenes volt a tárlatvezetés. Láthattunk viharvert katonai biciklit és képeket, írásokat az egykori Magyar Királyi Honvéd Kerékpáros zászlóalj váci alakulatának történetéből. A kisebbek játékos módon sajátíthatták el a biciklizés történetét. Akadálypályák várták a főtéren a gyerekeket. Különböző korosztályban indítottak ügyességi versenyeket. Az odalátogatók számára látványos volt a Dirt Jump és Triál bemutató.

 

Kép és szöveg Fejér Szilvia

További híreink
Nyomoztasson a gyereke után
Legalábbis erre buzdít egy becsusszanó reklámlevél. A magánnyomozó vállalkozása garantálja, hogy felfedi az esetlegesen rossz társaságba keveredett kamaszok kapcsolatait,...
2014-10-13 23:14:12, Hírek, Vélemény Bővebben
Civilek az EU-ban
Lotz Károly ex-miniszter, Csepel Díszpolgára, az OECD magyarországi nagykövete arról beszélt egy múlt heti, társadalmi párbeszéd témájában összehívott fórumon, hogy milye...
2014-10-08 20:34:57, Hírek, Vélemény Bővebben
Nehéz a baloldaliaknak Gyömrőn – Választás 2014
Az országos 2014-es választásokon Gyömrőn, a baloldali összefogás és az LMP együtt 32%-ot ért el
2014-10-07 07:23:57, Hírek, Vélemény Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az ügyészség a börtönbüntetés mellett 200 millió forint pénzbüntetés kiszabását is indítványozta Schadl Györgg...
Bővebben >>