. Ma Nándor napja van.
Séta Dévára 115,4 km Törökszentmiklós
2011-08-18 10:06:19
Séta Dévára 115,4 km Törökszentmiklós

Séta Dévára 115,4 km Törökszentmiklós

Reggel hét óra, misére hívnak a harangok. Az istentisztelet után, a templom kapujában várnak tegnap esti ismerőseink, a Katolikus karitász tagjai. Zsoltot kísérik el a város határáig. Én is oda igyekszem Kati nénivel, de előbb kis városnéző kitérő közepette, házhoz szállítunk egy babaágyat. A megajándékozott roma fiatalember mezítláb lép ki a házból és örömmel lát hozzá a kiságy elemeinek egymásba illesztéséhez. A vakolatlan épület gazos udvarán, négy kutya csahol, bentről gyereksírás hallik. A tizenhét éves apa panaszkodik, hogy a csecsemő összetéveszti a nappalt az éjszakával. Legjobb helyen teszi, mert a doktornő „megvigasztalja”: a gyermek hat éves koráig, ez bizony így lesz.

 

Indulunk a városhatár felé, a „vendéglős Pistával” találkozunk, hamuba sült, tepertős pogácsát készített Zsoltnak az útra. A település végén búcsúfotó készül, még az idős András atya is kiautózott ebben a melegben, Zsolt még felolvas egy idézetet, direkt ide szánta és útra kel. Ma is harminc fok feletti meleget jósol a meteorológia, nem túl jó hír. Kati néni visszavisz a plébániára, a reggeli rádióműsorban beszámolok a tegnapról, majd elindulok Szolnok felé. A városközpontban érem utol Zsoltot, kortyolunk egyet, és megyünk tovább, irány Törökszentmiklós.

Az önkormányzatnál Édes Krisztina fogad, egyeztetjük az esti programot, telefonál néhányat. Míg Zsolt megérkezik, egy nyugodt szegletben munkához látok.

A mai szakasz egy kicsivel rövidebb, így Zsolt egy órával előbb, öt felé, érkezik a koleszba, ahol megszállunk. Ma is nagyon melege volt, a jobb arc fele leégett a napon. Egész úton szinte kelet felé tartott és mindig egy oldalról érte a nap. Hiába ilyenkor a sivatagban is használatos, különleges, sapka csak bekövetkezik a baj. Meghívásunk van a város polgármester asszonyához, este hatra, úgyhogy bele kell húzni, ha nem akarunk elkésni. Zsolt az út során „szerzett vízhólyagok miatt nem tud cipőt húzni, strandpapucsban indulunk a városházára.

 

Dr. Juhász Enikő, gyermek pszichiáter, Törökszentmiklós polgármestere. Gratulál Zsolt teljesítményéhez. A továbbiakban arról folyik a szó, hogy a város is dolgozik azon, hogy a Bőjte Csaba által kialakított gyermeknevelési rendszert Törökszentmiklóson is meghonosítsák. Meglátogatták, többek között, a dévai létesítményeket és beszéltek Böjte Csabával is, aki támogatja a tervet. A polgármester asszony optimista és tettre kész, reméli, hogy még az idén komoly látszatja lesz ennek a munkának. Nevük elhallgatását kérő források szerint elkelne még támogatás a programnak.

Lassan hazafelé vesszük az irányt, de folyadékpótlás és a másnapi teendők megbeszélésére egy helyi kocsmában szállunk partra. Néhány hosszúlépés után, irány a kolesz. Nyugodalmas jó éjszakát mindenkinek. A mai nap felvételei a galériában, itt láthatóak.

 

A "Séta Dévára" adománygyűjtő programról még több információ itt: : http://www.jamjam.hu/Deva.php

 


Horváth István

 

További híreink
Karácsony pártjának szóvivője, a Párbeszéd újbudai alpolgármestere Dobrevre szavazott
Bár karácsony Gergely visszalépését követően mindenkit arra kért, hogy Márki-Zay Péterre szavazzon, a pártja vezető politikusa Dobrev Klárára voksolt. Mindezt az alábbiak...
2021-10-11 15:25:27, Hírek, Fókuszban Bővebben
Bodnár Zoltán: Karácsony és Márki-Zay kezdenek igen veszélyes vizekre evezni
Egyre inkább elhomályosulni látszik szemük előtt a cél: az orbán-rezsim felszámolása. Az utóbbi napok szövegeiben mind gyakrabban Dobrev a legyőzendő ellenség, mint a ren...
2021-10-03 21:52:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Dobrev nyerte az első fordulót, Karácsony és Márki-Zay összefog a másodikra
Dobrev Klára sajtótájékoztatóján azt mondta: nem lesz tárgyalás a már kiesett miniszterelnök-jelöltekkel, és azzal sem foglalkozik, hogy Márki-Zay Péter és Karácsony Gerg...
2021-10-01 19:59:02, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Hallom, az orosz oligarchák által is lakott, gyönyörű Marbellára költöztetek! Legutóbb 2 éve voltunk ott, ezek...
Bővebben >>