. Ma Zsanett, Janka napja van.
Először, de talán nem utoljára - Pepi Gyűrű a Mikroszkópon
2011-12-20 19:59:58
Először, de talán nem utoljára - Pepi Gyűrű a Mikroszkópon

Először, de talán nem utoljára - Pepi Gyűrű a Mikroszkópon

A szeptemberben elhunyt Böröczky József tiszteletére alapított emlékgyűrűt, gálaműsor keretében, december 19-én este adták át a Mikroszkóp Színpadon. Öt fiatal előadóművész kapott esélyt, akik 15-15 perces műsorral készülve szórakoztatták, teljes erőbedobással, a nagyérdeműt.  Aradi Tibor, Beleznay Endre, Erdei Sándor, Varga Ferenc József és Vida Péter pályázott a, 2011-ben első alkalommal átadott, Böröczky emlékgyűrűre. Kiválasztásuknál az volt a szempont, hogy előadói stílusuk mennyire áll közel a Böröczky József által képviseltekhez- mondta bevezetőjében Nádas György a színház művészeti tanácsadója.

 

A Reismann Zoltán, a Nivello Kft ötvöse által aranyba álmodott emlékgyűrűt, Beleznay Endre húzhatta ujjára. A díjat Szabó Attila, a Mikroszkóp Színpad igazgatója (még ebben az évben) adta át az első helyezettnek. Meglepetésként Sas József, a Mikroszkóp alapítvány képviseletévben, Aradi Tibor teljesítményét jutalmazta -egy boríték formájú – különdíjjal. Megölelte felfedezettjeit a színpadon és Erdei Sándort arra biztatta, hogy erősítse a ma képviselt művészi vonalat. Az elismerés célja, hogy "ezt a fantasztikus embert sose felejtsük el"- mondta Sass József.

Feszültség, bizonytalanság volt érezhető a beszélgetésekben, a gála napjára időzített bejelentés szerint ugyanis, új igazgatót kap a Mikroszkóp, jövő év elején.

További híreink
Eladták Kádár János egykori sofőrjének palotáját
Több mint két évtizedes kísérletezés után sikerült új tulajdonost találni a Bócsi-kastélyra, amelyet a Kádár János sofőrjéből lett milliárdos, Bócsi András építtetett.
2024-05-12 10:08:59, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Udvaros Dorottyát 22 év után kirúgták a Nemzeti Színházból
Udvaros Dorottya, a Nemzet Színésze, 22 év után elhagyja a Nemzeti Színházat, miután Vidnyánszky Attila nem hosszabbította meg a szerződését.
2024-05-04 09:41:26, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Szóval itt van ez a Magyar Péter
Láttam, de mivel utálom a tömeget, túl közel nem merészkedtem hozzá. Most, hogy meghallgattam a Puzsérral lefolytatott "hard talk" műsorát, veszem a bátorságot először ös...
2024-05-04 09:41:25, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Láttam, de mivel utálom a tömeget, túl közel nem merészkedtem hozzá. Most, hogy meghallgattam a Puzsérral lefo...
Bővebben >>